12 éve a kerékpársport élvonalában

Borsos Benedek

Borsos Benedek 2017 óta csapatunk tagja. Benedek kisgyerek kora óta sokat kerékpározik, szerencsés helyre született, mivel a Hűvösvölgyben pár 100 méter megtétele után már erdőben tudott bringázni. Tizenéves korában kezdett el rendszeresen eljárni a hazai mtb versenyekre, ahol teljesen beleszeretett a kerékpársportba. Gimnáziumi tanulmányait befejezve tudta, hogy a kerékpársportban szeretne elhelyezkedni. Látta, hogy ahhoz, hogy a lehető legtöbb időt tölthesse nyeregben, versenyzővé kell vállnia. 2016-ban kereste fel Bogár Gábort és több közös edzés után megállapodtak, hogy a a következő szezont a csapatunk színeiben fogja megkezdeni. Csapatunk keretein belül tanulta meg a profi sporthoz szükséges életmódot. Benedeket a versenyzés mellett a sportban tartja a puszta erdőben való lét is. Imád montizni. Egyedül, vagy közeli barátaival "elveszni" a hegyekben. A szigorú edzésprogramban is igyekszik megtalálni erre a lehetőséget, sokszor edz montival. Mivel a közeli (és távolabbi...) hegységek ösvényei a tenyerében vannak, résztávok előtt/közben/után mindig talál egy jó trail-t. Így tudja magát kivonni az elmúlt években sajnos folyamatosan romló forgalmi "kultúrából" is. Benedek jelenleg a versenyzés mellett edzősködéssel (2017-ben végzett a TF-en) és kerékpár szereléssel foglalkozik. Igyekszik mindig a versenyzést előtérbe helyezni, így tud évről évre szebb eredményeket elérni.

Gerely Attila

Gerely Attila 2022 óta csapatunk tagja. Attila jelenleg első éves Kereskedelmi- és Marketing Szakos hallgató a Budapesti Gazdasági Egyetem külkereskedelmi karán. Egy nővére és egy öccse van. 8 éves korában, a szülei által alapított Crosskovácsi SKE Bikeschool (utánpótlás csapat) berkein belül kezdett kerékpár edzésekre és versenyekre járni. Utánpótlás korától kezdve szinte végig a magyar válogatott tagja volt. Utánpótlás versenyzőként rendszeresen ért el dobogós helyezéseket hazai és nemzetközi Cross-Country és maraton versenyeken. Két kiemelkedő eredmény: U15 magyar bajnok (ciklokrossz), U17: Eb 2. helyezés (Eliminator) Az U23 /Elit korosztály elérésekor átigazolt edzője csapatához, az SVS Pro Team-hez. Versenyzői kompetenciái, erősségei: robbanékonyság, rajt és sprint készségek, magas technikai képzettség, küzdeni akarás. Ezek a készségek különösen az XCE/Eliminátor műfajban teszik sikeressé, és jelenleg - talán - a műfaj egyetlen hazai specialistájává. A szakemberek komoly nemzetközi potenciált látnak benne XCE szakágban. Attila célja hogy megfelelő bázist teremtsen teljes éves XCE világkupa sorozatok végig versenyzéséhez, és az ott szerzett tapasztalatait évről évre sikeresebb VB-szereplésekhez tudja felhasználni.

Palumby Zsombor

Palumby Zsombor 2017 óta csapatunk tagja. Tíz éves koromban indultam első versenyemen az akkori Duna Maraton gyerekversenyén. Majd sokáig saját magam találtam ki az "edzéseimet", a versenyekre pedig édesapám kísért el. 2017 januárjában igazoltam a csapathoz a ZKSE egyesületétől, ahol 2012 óta versenyeztem. Bogár Gáborral, edzőmmel és mesteremmel immár ötödig éve dolgozunk együtt. Az évek során számos szép eredményt, bajnoki címeket és edzésmunkabeli sikereket értünk el együtt. A felnőtt magyar válogatott tagjaként jelentős részt vállaltam az olimpiai kvótafutásból a Tokiói olimpiára készülve, ahova végül nem én utaztam. Az idei szezonomat érzem az eddigi legeredményesebbnek mind hazai de legfőképpen nemzetközi szinten. A világkupákon egész évben folyamatos fejlődést tudtam produkálni amely helyezésekben és időeredményben is mérhető. Helyezések tekintetében az USA és Kanadai VK 42 és 41. helyei a legjobbak. De legbüszkébb a franciaországi Világbajnokságon elért XCO 47. és Short Track 32. helyemre vagyok. Az XCO és XCC országos bajnokságokon is tökéletes versenyeket tudtam hajtani, ami mindkét kategóriában Elit felnőtt Országos Bajnoki címet ért. Emellett áprilisban országúti Hegyi Bajnoki címet szereztem. Az UCI kategóriás XCO versenyeken is rendre erős mezőnyben mérettettem meg, amelyek közül a HC kategóriás Jelenia Góra-i lengyel XCO-n elért 8. helyemet emelném ki. Illetve az újvidéki C1-es versenyen az osztrák bajnokkal vívott csatámra és a csömöri C2-es győzelmemre gondolok vissza elégedetten. Most egy kis pihenés következik hogy aztán feltöltődve vágjak neki a következő év felkészülésének.